Direkte til indholdet
Gå til forsiden

Nyt fra Ribe Stift

 

Nyheder fra Ribe Stift

Prædikener

4. søndag i advent

”alle kommer til ham”.

Kun ganske kort, for om lidt skal der være juleaftens gudstjeneste. Men det er i dag også 4.søndag i advent og evangelielæsningen i dag har en stærk pointe, som det er godt at holde jul på.

Evangelielæsningen til 4.søndag i advent er fra Johannes evangeliet. Vi møder Johannes Døberens disciple, og de har svært ved at forstå, at Jesus, som Johannes døbte, nu er stjernen, den, som folk opsøger.

Jesus er ligesom gået forbi Johannes Døberen i popularitet og troværdighed. Som disciplene lettere bebrejdende siger: ”alle kommer til ham”.

Nu kunne Johannes Døberen jo så beklage sit fald i popularitet eller søge at undskylde sig, men han gør det modsatte. Johannes Døberen glæder sig over det, som sker. For som han siger: ”Jeg er jo ikke Kristus, men det er han. Det er min glæde, at Jesus er her”. Og han forsætter: Han skal blive større, jeg skal blive mindre.”

Det er lige præcist, hvad vi nu også skal de næste dage, slippe fokus på os selv, og i stedet glæde os over Jesu fødsel, Guds nærvær på jord, og glæde os over vores næste.

Gud, du åbner dine sluser

og vil at vi glade øser af din kærlighed.

Gud, hjælp os deri!

Amen

 
Grene Provsti, Kirkegade 22, 7200 Grindsted, Tlf. 21 18 49 31, Email: grene.provsti(a)km.dk
CVR nr.: 21250406 - EAN nr.: 5798000856639